Potrebni sastojci:
500gr brašna tip 400
voda
so, ulje
za punjenje:
500 gr Menprom mljevenog mesa
1 velika glavica crnog luka
biber i miješani začini
Priprema jela:
Zakuhajte tijesto od brašna, soli, ulja i vode. Jufka treba da bude malo mekša. Odmah je premažite sa malo ulja i poklopite da odstoji desetak minuta. Poslije toga je jos jednom kratko premijesite i opet premažite sa malo ulja. Ovaj put jufka treba da stoji dvadesetak minuta. Na pobrašnjenu plahtu stavite tijesto i oklagijom ga stanjite koliko je moguće, te polijte uljem. Pustite da odstoji jos petnaestak minuta.
Onda, rukama polako razvlačite tijesto, pazeći da ne popuca i da bude tanko, providno. Kada potrošite trećinu tijesta, staviti nadjev, pa opet trećina jufke, pa nadjev i još jednom prekrijte komadićima jufke. Sitno isjecite, 15×15 cm otprilike. Poslagan burek premjestite u namašten pleh od rerne i malo ga jos poprskajte uljem.
Stavite da se peči na najjačoj temperature, dok ne dobije odgovarajuću boju. Na kraju pečenja, samo malo poprskati vodom i ostaviti da se istišti.