Tortilje s junećim kockama
Sastojci:
Menprom juneće kocke 300g
3 kašike maslinovog ulja
2 male kašike slatke mljevene paprike
50 g listova mladog špinata, isjeckanog na listiće
1 mala crvena ili žuta paprika narezana na kockice
½ manjeg crnog luka, oguljenog i tanko narezanog
1 kašika soka od limuna ili limete
1 avokado, oguljen i zgnječen
4 integralne tortilje
Grčki jogurt za posluživanje
Svježe sjeckan korijander ili peršun, za posluživanje
Priprema:
U manjoj zdjeli pomiješati 2 kašike maslinovog ulja, papriku i ostale začine.
U drugoj zdjeli pomiješati špinat, papriku, luk, sok od limuna ili limete i preostalo ulje. Začiniti, promiješati i ostaviti u frižideru. Tavu zagrijati i prepržiti Menprom juneće kocke premazane sa mješavinom začina koje smo prethodno pripremili u zdjeli.
Tortilje staviti na čistu radnu površinu i premazati avokadom, a zatim dodati povrće i juneće kocke. Preliti ih jogurtom i začinskim biljem. Tortilje preklopiti i po potrebi učvrstiti štapićem za koktele.
Poslužiti uz hrskavu salatu.
Prijatno!