Tortilje s junećim kockama

Tortilje s junećim kockama

Sastojci:

 

Menprom juneće kocke 300g

3 kašike maslinovog ulja

2 male kašike slatke mljevene paprike

50 g listova mladog špinata, isjeckanog na listiće

1 mala crvena ili žuta paprika narezana na kockice

½ manjeg crnog luka, oguljenog i tanko narezanog

1 kašika soka od limuna ili limete

1 avokado, oguljen i zgnječen

4 integralne tortilje

Grčki jogurt za posluživanje

Svježe sjeckan korijander ili peršun, za posluživanje

 

Priprema:

U manjoj zdjeli pomiješati 2 kašike maslinovog ulja, papriku i ostale začine.

U drugoj zdjeli pomiješati špinat, papriku, luk, sok od limuna ili limete i preostalo ulje. Začiniti, promiješati i ostaviti u frižideru. Tavu zagrijati i prepržiti Menprom juneće kocke premazane sa mješavinom začina koje smo prethodno pripremili u zdjeli.

Tortilje staviti na čistu radnu površinu i premazati avokadom, a zatim dodati povrće i juneće kocke. Preliti ih jogurtom i začinskim biljem. Tortilje preklopiti i po potrebi učvrstiti štapićem za koktele.

Poslužiti uz hrskavu salatu.

Prijatno!