Potrebni sastojci:
Tijesto: 280g mekog brašna, 1 vrećica praška za pecivo, 20g šećera, 150g svježeg kravljeg sira, 60g otopljenog maslaca, malo soli, prstohvat bibera, prstohvat muškatnog oraščića, 1 jaje
Nadjev: 2 srednje tikvice, malo maslinovog ulja, 1 mali luk, 1 čehno bijelog luka, 400g miješanog Menprom mljevenog mesa, malo soli i bibera, 1 kašičica mljevene paprike, malo peršuna
Preljev: 250g kiselog vrhnja, 125ml tekućeg slatkog vrhnja, 3 kašike gustina, 3 jaja, malo bibera i soli
Za garniranje: cherry paradajz, svježi korijander ili majčina dušica
Priprema jela:
Sve sastojake za tijesto izmiksajte i od njih izradite glatko tijesto. Razvaljajte tijesto u krug od 30cm, te ga položite u pouljenu i pobrašnjenu manju tepsiju.
Za nadjev narežite tikvice po dužini na fetice, blanširajte ih kratko u slanoj vodi i isperite ih hladnom vodom, a zatim ih poredajte na tacnu ili papir za pečenje.
Na zagrijanom ulju malo propržite luk i bijeli luk, dodajte mljeveno meso, sve dobro prodinstajte i dodajte sve začine. Na svaku feticu rasporedite nadjev, zamotajte ih i složite uspravno na tijesto, ali tako da ostavite malo razmaka između njih. Za preljev, izmiješajte sve sastojke i prelijte preko tikvica.
Stavite na pečenje u rernu zagrijanu na 170°C, oko 45 minuta.