Složenac od mljevenog mesa, tikvica i sira

Potrebni sastojci:

  • ulje

  • 450 g Menprom mljevenog mesa

  • 2 zelene tikvice

  • 3 kašike bosiljka

  • 2 kom. mladog luka

  • mala kašika majčine dušice

  • 1 česna bijelog luka

  • 1 šoljica topljivog sira

  • ½ šoljice parmezana

  • so

  • svježe mljeveni biber

 

Priprema jela:

 

Zagrijte rernu na 180°C. Namastite lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Na malo ulja prepržite meso dok ne dobije boju i ostavite sa strane.

 

Nasjeckajte tikvice. Operite bosiljak i sitno ga nasjeckajte. Nakon toga nasjeckajte mladi luk. Pomiješajte bosiljak, mladi luk, majčinu dušicu, bijeli luk i oba sira, a pola šoljice, ostavite za poslije.

Dodajte meso pa začinite solju i biberom. Stavite u posudu za pečenje, prekrijte tikvicama i pecite 25-30 minuta. Pospite ostatkom sira i pecite još desetak minuta.