Potrebni sastojci:
ulje
450 g Menprom mljevenog mesa
2 zelene tikvice
3 kašike bosiljka
2 kom. mladog luka
mala kašika majčine dušice
1 česna bijelog luka
1 šoljica topljivog sira
½ šoljice parmezana
so
svježe mljeveni biber
Priprema jela:
Zagrijte rernu na 180°C. Namastite lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Na malo ulja prepržite meso dok ne dobije boju i ostavite sa strane.
Nasjeckajte tikvice. Operite bosiljak i sitno ga nasjeckajte. Nakon toga nasjeckajte mladi luk. Pomiješajte bosiljak, mladi luk, majčinu dušicu, bijeli luk i oba sira, a pola šoljice, ostavite za poslije.
Dodajte meso pa začinite solju i biberom. Stavite u posudu za pečenje, prekrijte tikvicama i pecite 25-30 minuta. Pospite ostatkom sira i pecite još desetak minuta.