Slasni juneći gulaš

Potrebni sastojci:

 

  • Menprom mesne kocke 600g

  • Ulje

  • lovorov list

  • sok od paradajza 250ml

  • bosiljak

  • mljeveni začini

  • so

  • peršun

  • crni luk

  • slatka paprika

  • biber

 

Priprema jela:

 

Oljuštite crni luk i sitno ga isjeckajte. Na prethodno zagrijanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta. Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora I mesne kocke.

 

Dolijte vodu, promiješajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vrijeme, dolijte vodu. Petnaestak minuta prije nego što je gulaš završen, dodajte mljevene začine i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min. Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom. Prijatno!