Potrebni sastojci:
800 g junećeg Menprom uvijek svježeg mesa
2 glavice crvenog luka
3 čehne bijelog luka
1,5 dcl ulja
1 supena kašika soli
½ kašičice bibera
1 supena kašika slatke mljevene paprike
2 dcl soka od paradajza
lovorov list
1 l vode
Priprema:
U šerpu staviti ulje da se ugrije, dodati sitno nasjeckani luk i promiješati. Kada luk postane proziran, dodati i nasjeckani bijeli luk, promiješati pa dodati so i biber. Luku i začinima zatim dodati kockice junećeg Menprom mesa. Meso dinstajte dok ne porumeni dovoljno sa svih strana, dodajte crvenu papriku, lovorov list i sok od paradajza. Nakon par minura zalijte vodom, promiješajte i kuhajte dok meso ne omekša. Uz sitni ćevap možete poslužiti i prilog poput riže ili pire krompira. Prijatno.