Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crveni luk, sitno isjeckan
500g Menprom mljevenog mesa
2 kašike instant goveđeg umaka u prahu
1 šolja pasiranog paradajza
400g krompira, isječenog na kockice
300g mrkve, oguljune, narezane na kockice
200g šampinjona narezanih na četvrtine
1 šolja smrznute mješavine graška i kukuruza
Riža
Priprema:
Zagrijati ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodati luk i pržiti. Zatim dodati Menprom mljeveno meso i pržiti 6 do 8 minuta. Dodati umak u prahu, pasirani paradajz i šoljicu hladne vode. Promiješati da se sjedini. Prethodno isrezan krompir i mrkvu dodati mesu, začiniti sa soli i biberom i pustiti da provri. Vatru smanjiti na srednje nisku. Pirjati, povremeno miješajući, 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Na kraju, sjediniti mješavinu gljiva i graška i kuhati još 5 minuta. Poslužiti s rižom.