Sastojci:
butter tikva
20 g putera
300 g junećih Menprom kocki
1 glavica luka
2 čehne bijelog luka
250 ml pasiranog paradajza
300 g mladih krompirića
so, svježi peršun
Priprema:
Butter tikvu presijecite na pola, očistite sredinu, premažite puterom i malo zapecite u rerni. Za ljepši vizuelni efekat, blago nožićem zasijecite površinu i napravite kockice.
Od junećih Menprom kocki spremite klasični gulaš. Propržiti luk, dodati meso, so i biber. Pržiti dok meso ne dobije lijepu boju, a zatim dodati pasirani paradajz i vode dovoljno da prekrije meso. Kuhati nekih 40 minuta. Po potrebi dodavati vode.
Pored toga skuhajte mlade krompiriće, što sitnije. Kada tikva dobije rumen gornji sloj, izvadite je iz rerne i napunite gulašom i krompirićima. Začinite po želji. Mi smo koristili samo so i svježi peršun.
Nakon toga napunjenu tikvu i ostatak krompirića vratite u rernu i dodatno zapecite da bi se svi ukusi spojili. Jednostavan, a nešto drugačiji recept koji miriše na jesen. Uživajte.