Pogačice sa Menprom faširanim mesom i sosom od gljiva

Sastojci:

 

500 g Menprom mljevenog mesa

1 glavica crvenog luka

3o g suncokretovih sjemenki

2 jaja

200 ml jogurta

1 kesica germe

1 kesica praška za pecivo

100 ml ulja

500 g brašna

250 g šampinjona

200 ml vrhnja za kuhanje

so

 

Priprema:

 

Jesen i zima su idealni za spremanje pogačica sa Menprom mljevenim mesom i sosom od gljiva.

Zovu ih još empanade. Zakuhajte tijesto tako što ćete umutiti jaja sa jogurtom i uljem. Dodajte so, germu i prašak. Brašno dodajite pomalo, dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Za to vrijeme pripremite punjenje. Propržite crveni luk, Menprom mljeveno meso i suncokretove sjemenke.

Tijesto podijelite na male kuglice, razvucite u krugove, napunite filom i zatvorite.

Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Propržite šampinjone na maslinovom ulju, posolite i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte sos do željene gustine.

Kad su pogačice gotove prelijte ih sa sosom od gljiva i uživajte u okusu. ?