Sastojci:
500 g Menprom mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
3o g suncokretovih sjemenki
2 jaja
200 ml jogurta
1 kesica germe
1 kesica praška za pecivo
100 ml ulja
500 g brašna
250 g šampinjona
200 ml vrhnja za kuhanje
so
Priprema:
Jesen i zima su idealni za spremanje pogačica sa Menprom mljevenim mesom i sosom od gljiva.
Zovu ih još empanade. Zakuhajte tijesto tako što ćete umutiti jaja sa jogurtom i uljem. Dodajte so, germu i prašak. Brašno dodajite pomalo, dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite punjenje. Propržite crveni luk, Menprom mljeveno meso i suncokretove sjemenke.
Tijesto podijelite na male kuglice, razvucite u krugove, napunite filom i zatvorite.
Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Propržite šampinjone na maslinovom ulju, posolite i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte sos do željene gustine.
Kad su pogačice gotove prelijte ih sa sosom od gljiva i uživajte u okusu. ?