Potrebni sastojci:
20 kom. crvenih roga paprika
20 gr. tvrđeg sira (može i Ementaler)
2 jaja
4 kašike brašna
4 kašike mrvica
1 kašika sjeckanog vlasca
2 čehne bijelog luka
so
po želji 1 kom. ljutog feferona
po potrebi ulje za prženje
papir za pečenje
Priprema jela:
Operite paprike, posušite ih pa ispecite na 220°C. Kalup zaštitite papirom za pečenje, a prilikom pečenja paprike više puta okrenite kako bi se ravnomjerno ispekle. Paprike su pečene kad im kožica potamni. Pečene paprike pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se u potpunosti ohlade.
Hladnim paprikama ogulite kožicu i ostranite košpice pa stavite u cjedilo da se višak tekućine ocijedi. Izribajte sir. Paprike sitno isjeckajte nožem i stavite u posebnu zdjelu. Dodajte jaja, brašno, mrvice, kosani vlasac i bijeli luk, so i po želji isjeckani feferon te ribani sir.
Provjerite začinjenost. Pobrašnjenim rukama uobličite pljeskavice te ih pržite na malo jačoj vatri (ne prejakoj, da ne pocrne), a kad su pečene s obje strane (10-tak minuta) stavite na papirni ubruse kako bi se upila suvišna masnoća.