Paprike punjene mljevenim mesom i povrćem

SASTOJCI:

2 glavice luka

2 mrkve

1 manja prasa

2 stapke celera bjelaša

250 g brokule

1 žlica maslaca

250 ml temeljca

po 1 crvena i žuta paprika

450 g mljevenog mesa

2 kašike ulja

150 g naribane gaude

biber, sol

 

PRIPREMA:

Luk oljuštite i narežite na kockice, mrkvu ogulite, a prasu i celer očistite.

Potom mrkvu, prasu i celer narežite na ploške, a brokulu očistite, razdijelite na cvatove i oplahnite.

Na maslacu propirjajte polovinu luka, dodajte mrkvu, prasu i celer pa pirjajte još 3 min. Podlijte polovicom temeljca, dodajte brokulu i kuhajte još 3 min.

Na kraju posolite i pobiberite. Paprike raspolovite, očistite i operite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Za to vrijeme mljeveno meso pržite na vrućem ulju dok se ne počne razdvajati na grudice.

Posolite ga i pobiberite, umiješajte sir i povrće pa smjesom napunite polovice paprika te ih poslažite u plitku vatrostalnu posudu.

Podlijte preostalim temeljcem, dodajte ostatak luka pa pecite u pećnici 30 min. Uz tako pripremljene paprike ponudite pire-krompir.