SASTOJCI:
2 glavice luka
2 mrkve
1 manja prasa
2 stapke celera bjelaša
250 g brokule
1 žlica maslaca
250 ml temeljca
po 1 crvena i žuta paprika
450 g mljevenog mesa
2 kašike ulja
150 g naribane gaude
biber, sol
PRIPREMA:
Luk oljuštite i narežite na kockice, mrkvu ogulite, a prasu i celer očistite.
Potom mrkvu, prasu i celer narežite na ploške, a brokulu očistite, razdijelite na cvatove i oplahnite.
Na maslacu propirjajte polovinu luka, dodajte mrkvu, prasu i celer pa pirjajte još 3 min. Podlijte polovicom temeljca, dodajte brokulu i kuhajte još 3 min.
Na kraju posolite i pobiberite. Paprike raspolovite, očistite i operite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme mljeveno meso pržite na vrućem ulju dok se ne počne razdvajati na grudice.
Posolite ga i pobiberite, umiješajte sir i povrće pa smjesom napunite polovice paprika te ih poslažite u plitku vatrostalnu posudu.
Podlijte preostalim temeljcem, dodajte ostatak luka pa pecite u pećnici 30 min. Uz tako pripremljene paprike ponudite pire-krompir.