Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crveni luk, sitno isjeckan
500g Menprom mljevenog mesa
300g konzerviranog graha
1 mala kašika meksičkog čilija u prahu
2 šolje pasiranog paradajza
¼ šolje vode
1 list korijandera
300g običnog tortilla čipsa bez začina
150g cheddar sira u bloku
Avokado, narezan na kockice, za posluživanje
Kiselo vrhnje za posluživanje
Svježi korijander za posluživanje
Rernu zagrijati na 200 stepeni. Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Luk pržiti 2 minute ili dok ne omekša. Dodati mljeveno meso, a zatim sve pržiti miješajući drvenom kašikom 5 minuta. Dodati grah, čili u prahu, začine, pasirani paradajz i vodu. Smanjiti vatru na srednje nisku. Sve pirjati 5 minuta ili dok ne postane gusto. U tepsiji rasporediti tortilla čips, dodati mješavinu s mesom, a po vrhu posuti sirom. Peći 15 minuta i poslužiti uz avokado, kiselo vrnje i svježi korijander.