Sastojci
2 x Goveđi Haše
Začini (biber, sol)
6-7 srednje velikih krompira
1 patlidžan
3 supene kašike maslinova ulja
200 g kiselog vrhnja
1 jaje
Krompir operite i kuhajte u puno vode oko 30 minuta odnosno dok ne bude kuhan do pola. Ogulite ga i narežite na ploške. U tavi zagrijte dvije kašike ulja pa pecite začinjen patlidžan 5-6 minuta na srednje jakoj vatri. Kada patlidžan omekša, dodajte mu goveđi haše pa sve zajedno kuhajte još pet minuta. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajetom te malo soli i bibiera. Posudu za pečenje premažite preostalom kašikom ulja pa na dno složite ploške krompira. Prelijte umakom s patlidžanima i postupak ponavljajte dok imate sastojaka. Zatim sve ravnomjerno prelijte vrhnjem. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.