Potrebni sastojci:
lisnato tijesto
1 crveni luk
2 kašike suncokretovog ulja
400 g Menprom mljevenog mesa
1 kašika soli
biber
1 kašičica mljevene paprike
1 jaje
2 kašike pire od paradajza
150 g ribani sira
1 žumance
Priprema jela:
Na sobnoj temperaturi odmrznite lisnato tijesto. Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Zagrijte ulje i propržite kratko luk pa mu dodajte mljeveno meso.
Posolite, pobiberite i začinite mljevenom paprikom, te dinstajte oko deset minuta. Kada se ohladi, dodajte jaje, pire od paradajz i ribani sir.
Odmrznuto tijesto razvaljajte u pravougaonike, premažite ih mesnim filom i savijte u roladu. Zagrijte rernu na 200°C. Premažite ih umućenim žumancetom i pecite oko 35 minuta. Pečenu savijaču malo ohladite pa narežite na kriške.