Potrebni sastojci:
350 gr špageta
1 gl. crnog luka
350 ml sosa od paradajza
500 gr mljevenog junećeg Menprom mesa
250 gr kačkavalja
4 jaja
200 ml mlijeka ili jogurta
sitno sjeckani peršun
miješani začini, crni biber, so, origano
Priprema jela:
Najprije skuhajte špagete, ali pazite da ih ne prekuhate. Kad su gotove, ostavite da se voda cijedi. Luk i mljeveno meso na malo ulja upržite, pa kad meso promijeni boju, dodajte sos od paradajza i začine.
Kuhajte oko 10 min., t.j. dok voda ne ispari i ne pretvori se u sos. U drugi sud umutite jaja, peršun i jogurt(mlijeko). Namastite kalup za kuglof i istresite pola od špageta. Prelijte sa pola smjesu od jaja i naribajte pola kačkavalja. Zatim dodajte, sos od mljevenog mesa, pa ostalog kačkavalja.
Na kraju prelijte ostatak špageta, koje isto tako prelijemo sa ostalom smjesom od umućenih jaja. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.