Potrebni sastojci:
1 srednja glavica crvenog luka
2 komada manjih paprika
50 gr Menprom Premi suhog mesa
1 kašika mljevene paprike
1/2 svježe ljute papričice
so
mljevena slatka paprika
400 gr Menprom mljevenog mesa
1 jaje
2 kašike prezle
svježi listovi peršuna i celera
papir za pečenje
puter
Priprema jela:
Sitno isjeckajte crveni luk, paprike i suho meso i stavite na desetak minuta da se prži u tavi. Ne trebate do kraja ispržiti nego sačekati da povrće malo svene, pri kraju dodati mljevenu papriku, polovinu male ljute papričice (sitno isjeckane), soli i mljevenu slatku papriku Uključiti rernu na 190°C.
Sipati povrće u drugu posudu (malo dublju) da bi se što prije ohladilo. Sačekajte nekih desetak minuta pa dodajte mljeveno meso, jaje, prezlu, sitno sjeckani peršunov i celerov list te dobro izmiješajte. Napravite pljeskavice veličine i debljine po želji. Od debljine zavisi i vrijeme pečenja, to je obično od 20 do 30 minuta.
Stavite na papir za pečenje i na svaku stavite malu kockicu putera. Treba da budu pečene ali i sočne, nikako ih nemojte prepeći!