Gulaš u zdjelici od hljeba

Sastojci:
500 g Menprom junećih kockica
250 g crvenog luka
2 mrkve
50 g celera
1 peršun (korijen)
100 g šampinjona
2 režnja bijelog luka
sol i biber
1 kašikica dimljene crvene paprike
2 kašikice ljutog ajvara
2 kašikice senfa
1-2 lista lovora
2 l vode ili povrtnog temeljca
3 dcl crnog vina
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i dodajte dvije kašikice senfa. Dobro promiješajte i stavite u frižider preko noći.
Luk prodinstajte na malo ulja i dodajte mu kolutiće mrkve, bijeli luk, celer i peršun. Dinstajte desetak minuta.
Meso u zasebnoj posudi zapecite sa svih strana, podlijte vinom i pustite nekoliko minuta da alkohol ispari. Dodajte izdinstano povrće, temeljac i začine, te kuhajte na jakoj vatri dok ne zavri. Nakon toga smanjite temperaturu, dodajte narezane šampinjone te kuhajte barem 2 sata kako bi meso postalo mekano, ono poznato “topi se u ustima”.
Savjet! Poslužiti u  hljebu kojem ste izrezali vrh. A nakon što pojedemo punjenje slijedi nam i grickanje posude koja je iznutra natopljena divnim aromama.