Sastojci:
400 gr Menprom faširanog mesa
malo starog hljeba
malo kisele vode
malo peršuna
1 kašikica crvene mljevene paprike
1 kašikica soli, bibera i mješavine začina
1 jaje
4 tvrdo kuhana jaja
malo ulja
1/2 kašikice sode bikarbone
4 kašikice skuhane riže
Priprema:
Hljeb ovlažiti s malo kisele vode. Dodati sve ostale sastojke i dobro izmiješati smjesu. Napraviti četiri kugle i u svaku utisnuti po tvrdo kuhano jaje, tako da je sa svih strana obloženo mesom. Faširance poredati u nauljenu posudu i peći na 200 stepeni oko pola sata.
Rižu skuhati kao i obično, procijediti, dodati začine. Prebaciti u posudu i ulje u kojem su se pekli faširanci, podliti s još malo vode/supe, poredati faširance na rižu i zapeći još 5 minuta.