Potrebni sastojci:
20 g crvenog luka
40 g kiselih krastavčića
120 g majoneza
na vrh noža aleve paprike
½ kašičice senfa
po ukusu soli
3 kašike sirćeta
1 kašičica šećera
500 g Menprom mljevenog mesa
po ukusu soli
3 kašike ulja
1 manja glavica zelene salate
10-ak manjih kiselih krastavčića
oko 150 g kačkavalja*
5 lepinjica
Priprema jela:
Napraviti lepinjice po ličnom receptu ili kupiti gotove. Za pripremu dressinga isjeckajte luk i krastavčiće na jako sitne kockice. Dodajte majonezu, aleve paprike, senf, sirće i so. Posolite po ukusu, dobro izmiješajte pa stavite u frižider da odstoji dok pripremate ostalo. Sastojke za pljeskavicu izmiješajte.
Svaka pljeskavica treba da teži oko 50 g. Podijeliti na 10 loptica, istanjiti zelenu salatu dobro oprati, posušiti krpom ili papirom i isjeckati na rezance. Kisele krastavčiće takođe isjeckati na tanke kriške po dužini. Kačkavalj isjeći na kriške. Kada su vam lepinjice gotove, krećete sa pečenjem pljeskavica.
Mesne pljeskavice se jako kratko peku, na jakoj vatri par minuta sa jedne, par minuta sa druge strane, na teflonskoj ili keramičkoj tavi ili najbolje grill tavi. Čim okrenete da se peče druga strana, po pljeskavicama poredajte šnite nasječenog kačkavalja. Lepinjice pažljivo isjeći na 3 dijela.
U svaki burger stavljamo po 2 pljeskavice. Na donji dio lepinjice stavite malo dressinga, zatim pljeskavicu na kojoj je već sir, poredajte krastavčiće, malo zelene salate, stavite srednji dio lepinjice i opet isto, malo dressinga, pljeskavica, krastavci i zelena salata i na kraju vrh lepinjice.