Sastojci
800 g Menprom juneće kocke
1 kašika Vegete
250-300 ml vode
25 g Kukuruznog brašna
1 kašika Worcestershire umaka
malo kumina u prahu
1 kašika smeđeg šećera
2 male kašike majčine dušice
Lovorov list
2 češnja bijelog luka
50 ml ulja
3 ljute papričice
150 g luka
½ kašike bibera
Priprema
Menprom juneće kocke kratko izdinstajte na ulju.
Dodajte nasjeckani luk, dvije ljute papričice koje ste prethodno očistili od sjemenki i narezali na kolutiće, lovorov list, protisnuti bijeli luk, majčinu dušicu, kumin i Vegetu. Sve dobro promiješajte i dinstajte uz dolijevanje vodom. Kad meso gotovo omekša, dodajte šećer, wochestershire umak i biber. Kukuruzno brašno pomiješajte s narezanom i od sjemenki očišćenom papričicom i pospite po mesu.
Sve dobro promiješajte i zalijte vodom. Zajedno kuhajte još 10-ak minuta.