Sastojci:
500 g Menprom junećih kocki
200 g crvenog luka
250 g svježih vrganja
3 čehne bijelog luka
2 lovorova lista
Maslinovo ulje
Sol i biber
200 ml vode ili vina
Priprema:
Nasjeckajte luk i propržite na 2 kašike maslinovog ulja dok ne omekša. Dodajte mu bijeli luk i karamelizirajte. Po potrebi dodajte malo vode. Na karameliziran luk dodajte juneće Menprom kocke i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte lovorov list, sol i biber i zalijte sa 200 ml vode ili vina. Smanjite vatru i krčkajte dok sva voda ne ispari, po potrebi dodajte još. Kuhajte neka 2 sata na laganoj vatri. Vrganje očistite i narežite na listiće. Zagrijte dublju tavu pa posoljene vrganje lagano pirjajte bez masnoće dok ne ispari sva tekućina. Kada je meso gotovo, umiješajte vrganje i poslužite toplo. Kao prilog ovom jelu možete poslužite kuhanu rižu. Prijatno!