Azijski gulaš sa karfiolom

Sastojci

 

 

2 kašike biljnog ulja
450 gr Junećih kocki
3 šolje goveđeg temeljca
1 mala glavica karfiola, razdvojena na cvjetiće
1 zelena paprika, isjeckana na kockice
1/4 šolje soja sosa
1 češanj bijelog luka, mljeveni
1-1/2 kašičice narendanog svježeg đumbira, po želji
2 do 3 kašike kukuruznog škroba
1/2 kašičice šećera
1/4 šolje vode
1 šolja narezanog zelenog luka
Kuhana riža

 

 

Priprema

 

 

U tavi zagrijte ulje na srednje jako. Izdinstajte meso. Dodati temeljac; poklopite i dinstajte dok junetina ne omekša, oko 1 sat. Dodajte karfiol, zelenu papriku, soja sos, bijeli luk i đumbir po želji. Poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta. Pomiješajte kukuruzni škrob, šećer i vodu. Umiješajte u mesnu smjesu. Zakuhavati uz stalno miješanje; kuhajte 2 minuta ili dok se ne zgusne. Umiješajte zeleni luk. Poslužite uz rižu.