Ražnjići od Menprom mljevenog mesa sa topljenim chedarom

Sastojci:

300 g Menprom mljevenog mesa
1 režanj bijelog luka
1 crveni luk
sol
biber
2 jaja
brašno po potrebi
ulje

100 g cheddar sira

Priprema:
Pomiješajte meso sa sitno isjeckanim bijelim i crvenim lukom, dodajte sol i biber i oblikujte meso u duguljasti oblik.
Meso pustiti da odstoji kratko u hladnjaku. Nakon što se meso stislo, pohujemo ga u kombinaciji jaja-brašno-jaja.
Ugrijte ulje u tavi pa pržite ražnjiće od mljevenog mesa da se jednako zapeku sa svih strana. Poredajte gotove ražnjiće na štapiće. Ražnjiće stavite u pousudu za pečenje ili pleh i prekrijte listićima cheddar sira. Blago zapecite dok se sir ne rastopi. Najbolje poslužiti sa ukiseljenim povrćem i polama kuhanog krompira.
Začinite sve dodatno interesantnim umacima.