Burek sa Menprom mljevenim mesom i vrganjima

Sastojci:

 

500 g Menprom mljevenog mesa

1 glavica luka

300 g vrganja

500 g brašna

300 ml mlake vode

so, biber, ulje

 

Priprema:

 

Možda vas je sam naslov malo zbunio i razmišljate kakav je to burek sa vrganjima? Burek je burek. Apsolutno se slažemo s tim, ali ako vam nekad zafali inspiracije i poželite se malo odmaći od svakodnevnog, ovo je super recept.

Za pripremu ovakvog bureka koristite iste metode kao kod klasičnog. Pomiješajte brašno i so, dodajte malo ulja i potkuhajte tijesto sa mlakom vodom. Jufku pustite da odstoji. U međuvremenu pripremite punjenje. U smjesu Menprom mljevenog mesa dodajte proprženi crveni luk i začine po želji. Mi smo koristili so i biber. Razlika naspram običnog fila za burek je u tome što dodajemo sitno sjeckane vrganje koje smo prethodno natopili u vodi.

Razvučete jufku, punite i motate kao obični burek. Na ovaj način ste pripremili nešto što volite, ali sa malom izmjenom. Nakon pečenja, burek sa vrganjima možete preliti sa malo vode i putera, ali i jogurta.

Prijatno.