Punjeni paradajz

Sastojci:

 

6 kom paradajza

1 glavica crnog luka

250 gr Menprom mljevenog mesa

grančica peršuna

1 jaje

100 gr tvrdog sira

100 gr riže

ulje, so, biber

 

Priprema:

 

Paradajz operite, odsijecite na svakom vrh i izvadite kašičicom sredinu.

Na zagrijanom ulju dinstajte sitno iseckan luk, meso, rižu i izvađenu sredinu paradajza, dok se masa ne ukrčka. Ukoliko nemate dovoljno tečnosti, dodajte vode. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Kada vidite da su riža i meso skoro skuhani, sklonite masu sa ringle, dodajte pola količine izrendanog sira i umiješajte u to razmućeno jaje.

Dobijenim nadjevom ispunite paradajze, poredajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite preostalim izrendanim sirom po želji.