Sastojci:
6 kom paradajza
1 glavica crnog luka
250 gr Menprom mljevenog mesa
grančica peršuna
1 jaje
100 gr tvrdog sira
100 gr riže
ulje, so, biber
Priprema:
Paradajz operite, odsijecite na svakom vrh i izvadite kašičicom sredinu.
Na zagrijanom ulju dinstajte sitno iseckan luk, meso, rižu i izvađenu sredinu paradajza, dok se masa ne ukrčka. Ukoliko nemate dovoljno tečnosti, dodajte vode. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Kada vidite da su riža i meso skoro skuhani, sklonite masu sa ringle, dodajte pola količine izrendanog sira i umiješajte u to razmućeno jaje.
Dobijenim nadjevom ispunite paradajze, poredajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne i pospite preostalim izrendanim sirom po želji.