Burek sa Uvijek svježim mljevenim mesom

Potrebni sastojci:

  • 1000g brašna
  • mlaka voda
  • 2 x 700g Menprom uvijek svježeg mljevenog mesa
  • crveni luk
  • bijeli luk
  • biber
  • so

 

Priprema jela:

 

Mijesiti tijesto, tako da ne bude ni previše tvrdo, dodavati brašno po potrebi. Tijesto držite u plastičnoj kesi najmanje 20 min (u hladnjaku i do 2 dana ). Tijesto podijeliti na 4 jufke i mijesiti na novo sa malo brašna. Jufke razviti i nauljiti sa uljem ili maslacem. Razvlačiti tijesto opuštenim prstima na tekstilnom stoljnjaku. Poredati mesnu smjesu sa strane u 30-tak cm širine. Rolati sa svake strane uz pomoć stoljnjaka. Rolanu jufku položiti u krug na tepsiju ili sjeći na pola i oblikovati kolutiće. Namastiti burek sa uljem ili topljenim maslacem. Burek peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min. Preliti kipućom vodom,ponovo vratiti u pećnicu narednih 5 min.