Potrebni sastojci:
1 kg Menprom junećih kocki
2 velike glavice luka
2-3 čehna bijeloga luka
1 velika mrkva
1 veliki oguljen paradajz
250 gr mariniranih pečurki
miješani začini, so
crni biber
crveni biber
oko 200 gr kus kusa ( kao prilog )
Priprema jela:
Bijeli luk sitno izrezati, pa malo prepržiti na kašiku ulja. Dodati narezanu mrkvu I pržiti još par minuta, te dodati izrezane pečurke. Dinstati par minuta pa dodati mesne kocke, paradajz sitno isjeckan, crveni biber, miješane začine, so, crni biber dobro izmiješati, pa zaliti vrelom vodom i pustiti da se kuha na lagonoj vatri, oko 1,5 do 2 sata, povremeno dodajući pomalo vode, dok se meso ne skuha.
Umak treba da je srednji, ni previše gust, ni previše rijedak.. Pripremiti kus kus po uput na kesici pa servirati sa mesnim kockama.