Potrebni sastojci:
1kg svježih krastavaca (srednje veličine)
1 kašika kukuruznog škroba
2 kašike soja umaka
Za nadjev: 300g mljevenog mesa, 200g špinata, 2čehna bijelog luka, 50g luka, 2-3 kašike soja umaka, 1 kašika sezamovog ulja
Priprema jela:
Špinat operite, kratko blanširajte, ocijedite i sitno narežite. Luk i bijeli luk nasjeckajte. Meso stavite u zdjelu, dodajte špinat, luk, bijeli luk, soja umak, sezamovo ulje, đumbir, malo soli i vegetu pa sve zajedno izmiješajte. Po potrebi možete dodati i malo vode.
Krastavce operite, ogulite i iskružite im sredinu. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, uvaljajte u kukuruzni škrob i pržite na zagrijanom ulju sa svih strana. Pred kraj pečenja dodajte izkruženu sredinu krastavaca i soja umak. Polijte s malo vode i kratko prokuhajte.