Sastojci
450 g brašna
250 ml vode
Kafena kašika šećera
Kafena kašika soli
1 suhi kvasac
200 g goveđeg pršuta Premi
250 g feta sira
Maslinovo ulje
Jogurt po želji
Priprema
Pripremiti tijesto tako što sve sastojke pomiješate. Ako ne volite slano, možda je bolje u tijesto ne staviti soli uopšte ili vrlo malo jer će vam pršut i feta sir dati dosta soli. Tijesto ostaviti da odstoji, te za to vrijeme pripremiti Goveđi pršut i feta sir. Pršut narežite na sitine kockice, a sir usitnite. Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga nešto deblje nego što biste kada pripremate pizzu. Na tijesto prvo stavite pršut, zatim sir, te sve to pošropite maslinovim uljem. Štrudlu zarolajte i po želji premažite jogurtom. Pecite na 180 stepeni 45 minuta do 1h u zavisnosti od jačine rerne.